Å brodere nordlandsbunad selv kan være både spennende og lærerikt, samtidig som det naturligvis gir en ekstra stolthetsfølelse når man bærer bunaden og vet at man selv har brodert motivet.

Brodering/sy nordlandsbunad er ikke nødvendigvis så vanskelig, men det kan uansett være greit med et kurs hvor man lærer å gjøre det på riktig måte. Her kan man følge med på nettsidene til Norges Husflidslag for å se når og hvor det arrangeres slike «syskoler» rundt om i landet.

Kanskje har man også venner og familie som har erfaring med dette, og kan lage sin egen «systue for nordlandsbunad»?

Både den blå varianten og den grønne varianten av nordlandsbunad har et blomstermotiv. Motivet er brodert rundt livet, både foran og bak. Dessuten er dette blomstermotivet også brodert som bord nederst på stakken.

Det finnes ikke veldig mange guider til «hvordan sy sin egen nordlandsbunad» på nettet, dessverre. Allikevel kan dette blogginnlegget fra 2011 være til god hjelp for deg som vil finne ut av ting på egen hånd.

Lykke til med å brodere din nordlandsbunad! Og når du trenger det originale bunadssølvet til nordlandsbunaden fra Gullsmed Rørvik, så bestiller du det direkte her i nettbutikken.

Husflid til Nordlandsbunad

På nettsidene til Norges Husflidslag (se lenke lengre opp her) finner man mye relevant informasjon om de fleste bunadstyper i Norge, også nordlandsbunaden. Her finner man også diverse lokallag som er eksperter på sine respektive bunader.

Blant annet så har de fleste kommuner i Nordland sine egne husflidslag, der det ofte arrangeres systue for nordlandsbunad og lignende. Skal du lære deg å brodere eller sy nordlandsbunad bør du derfor oppsøke disse husflidslagene.